kolmapäev, 28. oktoober 2009

Et kõik ära rääkida nii nagu asi oli pean alustama sellest et, kunagi 2 aastat tagasi külastas mind mitmel korral Tiina kaasas raske raamatukott. Koos seda ilu imetledes süstis ta mulle sisse keldi mustrite pisiku ja kuna üks asi viib alati teiseni siis samal ajal tärkas meie perepojal kõrvulukustav huvi viikingite, keltide ja muu säärase ajaloo hõngulise vastu mille ajel hakksin kuduma kardinat poja veel varjamata akna tarvis. Nüüd on see kardin valmis, pestud ja kuivama tõmmatud

Ega sellega veel asi ei lõppenud, täna hommikul sain kätte oma esimese selle teemalise raamatu
Celtic Collection: Twenty-Five Knitwear Designs for Men and Women. No lihtsalt imeline on see maailm ja elu üldse.

neljapäev, 22. oktoober 2009

Kaua oodatud.

Sellesügisene kauaoodatud kaunikene Rowan Magazine nr.46 on kohal. Nagu jõuluvana oleks käinud. Nad ikka oskavad möödunud aegade interjöörid ja kaasaegse elustiili kokku sobitada nii et isegi ihkad midagi... just nimelt midagi, ise ka ei tea. Ja selline magusvalus nukrus on ka iustkui nende piltide alatooniks. Igatahes väga ilus ajakiri taaskord.

kolmapäev, 21. oktoober 2009

Minu tegemistest.

Vahepeal vägagi jahedaks muutunud ilmad tõstatasid päevakorrale naisterahva igikestva peakatte probleemi. Oma poolpikkadest juustest tingituna on mul alailma mingi saba või sõlm kuklas ja mütsi selle otsa istutamine nii , et see ka vaadeldav välja näeks, küsitav siis otsustasin proovida seda 80-ndatel nii poppi kaelust või tuubi või toru, kuidas soovite. Kukkus välja selline:
Lõngaks on Rowan Pure Wool Aran (2tokki) ja Regia Silk( 0,5 tokki), peoga helmeid sekka. Muster sai võetud Nicky Epstein´i Knitting Over The World nimelisest raamatust.

Viltimishuvilistele!

Eile saabus värske villakoorem koos villalokkidega,viimaseid küll kahjuks piiratud koguses nii, et huvilised kiirustage. Samuti olid koormas veel erineva tekstuuriga siidikiud, mis peaksid eriti hästi sobima Nuno tehnika harrastajatele.

reede, 16. oktoober 2009

Pilte ja uudiseid.

Pole ammu kirjutamisele pihta saanud, nüüd see alaku!
Uudiste hulka kuulub kindlasti Hjerte Garni KunstGarn. Mis on ülemineku värvidega 75% villase ja 25% nailoni segune lõng.100 grammises tokis on 420 meetrit peenemat sorti pitsilisteks kudumiteks ideaalselt sobivat lõnga. Ka on kõik 4 erinevat värvi imeliselt ilusates toonides.

Siis sai pildi peale kinni püütud Filkolana imeline Indiecita 100% Alpaca. 50 grammises tokis 160 meetrit puhast naudingut. Ühevärvilisena

ja nüüd ka kirjuna meie valikus.

laupäev, 3. oktoober 2009

Lõpuks ometi!

Kuulutus kuulutus, helkurniit on kohal! Oli ka viimane aeg, õhtud on juba väga pimedad. Ruttu vaja oma kullakestele mütsidesse ja kinnastesse kududa.

neljapäev, 1. oktoober 2009

Sügisesed uudised.

Nagu ikka eeldab sügis lõngapoes tummisemat olemist ja nii ongi! Saabunud on triibulised , mustrilised ja muidu kenad tviid Regia ja Hjerte Garni sokilõngad. Hjerte Garni suunalt on uudiseid teisigi, nagu näiteks Cashmere nimeline lõng. Mis on nagu nimigi ütleb kašmiiri sisaldusega imepehme lõng kaheksas erinevas toonis.


Uuena meie valikus on ka Hjerte Garni Mini Vital mis on hea hinna , metraaži ja kvaliteedi suhtega. Värviküllus tuleb nagu boonusena kaasa.