reede, 26. september 2008

Lubatud uudislõngad.

Eile jõudsid pärale ja täna riiulitele täiendused Gedifra ja Regia lõngadele. Grdifra Angora Merino sai kõvasti juurde särtsu ja kärtsu. Samuti Easy Soft(kid mohäär).Täiest uus on Gedifra Akona mis sisaldab endas alpakat, villa ja polüamiidi on särava värvikaardiga pisut jämedam lõng vardale 5-6. 9 värvi võrra rikkamaks sai ka möödunud talvine menuk Cashmerino. Regia läkitus sisaldas endas 3 värvi Galaxy Colors´it, 3 värvi 6 kordset Crazy Color´it, 3 uut tooni Silk´i mille hulgas on nii punane lõng millist ma varem näinud pole ja 5 värvi pompon´i kõikide päkapikkude rõõmuks.

kolmapäev, 24. september 2008

Ilusa ilma puhul saabusid täna mõned värvid Rowan Tapestryt ja Kaffe Fasseti Colourcape 434, mis on väga ilusate värvidega.Igaljuhul väga erinev sellest nähtud näidistokist, üllatavalt rõõmus ma ütleks.

pühapäev, 21. september 2008

Uudist.

Reedel sai täiendust Rowani raamaturiiul, lisandus 7 uut raamatut.Lõngadest lisandusid mõned värvid Summer Tweedile ja täiesti uutest saabus Rowan British Sheep Breeds. Värvi poolest meeldib mulle kõige enam Black Welsh aga see valge, sinise koleda näoga lamba, Blue Faced Leicester´i vill on imepehme. Nagu öeldakse, kõik pole kuld mis hiilgab ja kõik pole seesamunegi ka mis haiseb. Nii , et hakkasin juba valge pika kampsuni plaani hauduma. Algava nädala teisel poolel on oodata suuremat lõngalaviini Gedifra ja Schachenmayr´i suunalt.

neljapäev, 18. september 2008

Lõngalisa.

Eile said täiendust Hjerte Garni riiulid. Palju ilusaid värve lastelõngadele Trunte, sokilõngadele ja peruu villasele lõngale Lima. Igale maitsele midagi.

esmaspäev, 15. september 2008

Mihklipäev Veimevakas.

Kuna mihklipäev tähendab kõigi suviste toimetuste lõppu ning annab teatepulga üle tubastele töödele, sealhulgas ka ketramisele ja kudumisele, siis seekord tahame meiegi ketramisega lähemalt tutvust teha. Järjekordne kogunemine ja esitlus toimub 27.septembril kell 13,00 Veimevakas. Siit siirdume koos õppeklassi kus vokid, kraasid ja kerilauad meid juba ootavad. Nagu ikka tutvustame ka kõiki uudiseid käsitöövallast, mis meile silma ja kõrvu on jäänud. Kohvi ja suupisted ei jää samuti tulemata.
Kõigil huvilistel palume endast märku anda e-aadressil: veimevakksalong@hotmail.com
või telefonil: 56651068.
Kohtumiseni!

neljapäev, 11. september 2008

Ja nii ka täna, ainult selle vahega, et täna jõudis ka Anu ära minna enne kui raamatud saabusid. Raamatutest on tänasest saadaval Little Knits(armastus esimesest silmapilgust on tema teine nimi nüüd),Kaffe knits again, Classic knits for men( minu järgmine lemmik), The milk cotton baby collection ja vaadata saab Beads, buttons & lace sest seda tuli ainult 1 eksemplar esialgu ja see on midagi niisugust minu jaoks et ma vaatan seda väga ettevaatlikult, vähehaaval ja värisevate kätega.
Ja kui veel heietada saabunud kaupade ümber siis lõngadest tuli Wool Cotton Citron, Silk Wool Limewaash(pärlivärvi minuarust), Big Wool Wild Berry.

kolmapäev, 10. september 2008

Lõbus kolmapäev.

Nii nagu Tiina lubas oli ta täna kohal nagu raudnael ja Muhv ka muidugi. Hommikul vara sahistasid haldjad puulatvades, et oodata on suuremat lõngalaviivi ja rääkisin kuuldut ka Tiinale ja Muhvile. Hakkasime siis kolmekesi seda ootama, samal ajal kududes loomulikult. No ei jõudnud Muhv ja Tiina ära oodata, kuigi me proovisime kõiksugu nippe, ka nõidumist peaaegu. Nii nagu nad oma jalad poekesest tõstsid, mis te arvate mis juhtus? Lõngakastid muudkui voorisid uksest sisse. Võileivaseadus kehtib endiselt.

pühapäev, 7. september 2008

Kohtumispaika ei tohi muuta.

Et kõik ausalt ära rääkida siis tuleb alustada sellest, et möödunud hooajal oli meil kombeks korra kuus kokku saada, käsitöö uudised üle vaadata ja läbi arutada, seejärel pisut kohvitada, niisama lobiseda ja maailm ära parandada. Peale kolimist pole me seda rohkem korraldada saanud, sest suvi tuli vahele ja ruumi on ka väga napilt, mis on peamine põhjus. Möödunud neljapäeval aga korraldasid kallid käsitöösõbrad aga iseenesliku kokkusaamise. Päev algas sellega, et Eveli tuli oma ajakirjadele järele ja kui me olime jõudnud mõne minuti lobiseda saabusid Vardamoor koos Eleni ning tema väikese pojaga ja nad vahetasid kohad. Olime jõudnud mõnusasti end sisse seada, ajakirjad ja värvikaardid laiali laotada kui uksest lendas sisse Tiina ja maandus oma harjumuspärasele kohale vardad peos. No küll meil siis ikka oli vadistamist, tavakunded kergitasid ainult kulme ja kehitasid õlgu ja ma mõistan neid kui nad seda virrvarri päris hästi ei mõista. Seejärel tuli Vardamooril keegi tuttav ja meie maja hea haldjapaar Kristin ja Anu. Ega ma ei saagi päris hästi aru kuidas me kõik ikka ära mahtusime.Tööinimesed Kristin ja Anu ei saanud kahjuks pikemalt pidama jääda aga eks nad tee selle mõnel järgmisel korral tasa. Eleni pojake kes on väga rahulik ja kannatlik laps hakkas lõpuks märku andma, et tal on ka omad soovid ja arusaamad lõbusast olemisest, millepeale Vardamoor ja Elen end minekule seadsid. Seejärel piilus uksevahelt sisse Muhv ja siis algas meil kinda kokkuvõtmise õpetlik paartund. Loomulikult sinna juurde kohvi , saiakesi, värvikaarte ja maailma lappimist. Mingil hetkel avastas Muhv, et laps vaja lasteaiast ära tuua ja lasi varvast. Kui Tiina kella viie paiku end minekule seadis andis ta teatepulga üle Terjele. Mis nii viga tööd teha, sõpru maja täis ja aeg läheb lennates. Ma ikka ei väsi imetlemast oma suurepärast töököhta. Ega väga palju neid kohti just pole, kus saad kududa ja palgatööd korraga teha ja veel sõpradega mokalaata ka pidada.
Kõigile suur tänu selle toreda olemise eest ja nii nagu sai räägitud järgmisel neljapäeval jälle.
Kohtumiseni!

esmaspäev, 1. september 2008

Ajakirjadest.

Nagu tedmistepäevale kohane saabusid täna kauaoodatud Rowani raamatud ja ajakirjad.
On mida vaadata ja lugeda.See on klass omaette, midagi pole öelda.
Seega kõik huvilised on oodatud uueks kuduõppeaastaks õpikuid varuma.
Kohtumiseni!